Community Board Meeting: November 5 @ 6:00 pm · Samuels Public Library | Lake Rules in effect · Curfew & 25 MPH · Non-motorized boats onlyCommunity Board Meeting: November 5 @ 6:00 pm · Samuels Public Library | Lake Rules in effect · Curfew & 25 MPH · Non-motorized boats only

Home2025-08-20T15:57:27-04:00

Lake Front Royal

Property Homeowner’s Association

Front Royal, VA City Logo

Premium Living is Within Reach

A Family-First Neighborhood

We’re excited to welcome you. Homeowners, we’re excited to provide you with a single source for all information! Community events and amenities, calendars, all historical documents, online voting, and so much more can be found on this site. Navigating the site should be self-explanatory, but feel free to contact us if you have any questions or need assistance with creating an account.
Visitors and prospective owners, you’ll be able to see public pages to learn more about our community and what we offer.

Featured Documents

    Frequently Asked Questions

    Can I use an ATV/UTV/dirt bike on community roads?2025-08-13T11:02:26-04:00

    Yes, but only on roads/parking lots (not grass or around the lake). The operator must be 18+ with a valid driver’s license and is liable for any road damage. (Rules 2025)

    Is overnight parking allowed?2025-08-13T11:02:27-04:00

    Limited overnight parking for members is allowed in the lot by the mailboxes. If you’ll exceed 48 hours, email the Board. Any vehicle parked more than 7 days without permission—or unauthorized vehicles—may be towed (3-day notice tag prior to towing). (Rules 2025)

    Do I need approval for new construction or exterior changes?2025-08-13T11:02:26-04:00

    Yes. New dwellings, outbuildings, and any improvements requiring a building permit must be approved by the Architectural Committee before work begins. The Committee may charge a reasonable administrative fee and set protective conditions. (Restrictive Covenants, §2)

    What is the New Construction Fee?2025-08-13T11:02:26-04:00

    A County zoning fee used for repairing subdivision roads, paid per the current Architectural Guidelines. Failure to pay may result in a lien at the lot owner’s expense. (By-Laws, Art. X §5)

    Is recreational camping allowed on undeveloped lots?2025-08-13T11:02:26-04:00

    Yes, with Association permission and subject to County/State ordinances. (Restrictive Covenants, §11)

    MEETING MINUTES

    EVENTS

    SUBMIT REQUEST

    Upcoming Events

    Board meetings, community projects, and lake activities—at a glance.

    Get POA Alerts & Meeting Notices

    Board updates, meeting notices, road work & lake advisories.

    "*" indicates required fields

    This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    Name*
    Go to Top